Waarom zou je port bestellen?

Lekker eten is natuurlijk altijd een goed idee. De ene bijeenkomst vraagt echter om net wat meer luxe dan de andere bijeenkomst. Als je gewoon lekker met wat vrienden afspreekt, dan volstaat een biertje of wat fris vaak ook al prima, maar op sommige momenten wil je het misschien ietsje beter aanpakken. Je kunt er dan voor kiezen om iets van wijn of iets dergelijks in huis te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld prima port bestellen. Dit is iets waar men zeker wel van kan genieten en het is ook echt heel fijn om in huis te hebben als er gasten langskomen. 

Port bestellen voor bij de borrel

Een van de beste manieren om port te drinken is als je lekker gaat borrelen. Bij een borrel staan er vaak allerlei nootjes en kaasjes op tafel. Port is hier bij uitstek een lekkere drank voor. Dit komt doordat de smaak van de port zeer goed hand in hand gaat met de smaken van de noten en de kazen. Het is echter wel zo dat niet elke soort port even goed bij elke soort borrel past. Als je eerder met wat zachte kaasjes te maken hebt, dan is het zo dat je bij het port bestellen een beetje op wil letten. Je wil dan namelijk vaak een andere port bestellen dan als je stevige kazen op tafel gaat zetten.

Stevige port voor stevige kazen

Zoals je misschien wel had verwacht, is het dan dus ook bijvoorbeeld zo dat je voor de wat stevigere kazen en smaken ook een stevigere port nodig hebt. Ander is het zo dat je wel de kazen kunt proeven, maar dat de port niet volledig tot zijn recht komt. Dit is dus iets om over na te denken als je een borrel wil gaan geven. De juiste port bestellen hoeft namelijk niet lastig te zijn, maar het is wel ten zeerste aan te raden om van tevoren alvast te bedenken wat voor eten er genuttigd zal worden. Zo maak je altijd de juiste keuze als het aankomt op port.

Zachte port voor zachtere kazen

Dit verbaast je nu waarschijnlijk niet meer, maar bij zachtere kazen en smaken is het ook de bedoeling dat je je port daaraan aanpast. Waar het bij een stevige kaas zo kan zijn dat de kaas overheerst, is dat bij zachte kazen wat minder het geval. De verkeerde port kan er dan voor zorgen dat de kazen niet zo lekker zijn als ze hadden kunnen zijn. Bij het port bestellen voor een borrel met zachte kazen maak je daarom dus ook andere keuzes dan als je te maken zou hebben met stevige kazen.

Perfect voor elk soort borrel

Hoewel het dus zo is dat je een beetje op moet letten op welke port je precies bestelt, is het wel degelijk zo dat port bestellen een goed idee is voor je borrel. Bedenk alleen van tevoren met wat voor soort hapjes je te maken zult krijgen en baseer daar je keuze voor de port op.

Geef een reactie