Tafel

Wat zijn de voordelen van een eettafel ovaal?

Een eettafel is een investering die je voor meerdere jaren doet en die je ook echt dagelijks meermaals gebruikt. Want hoe vaak gebruik je de eettafel? Vaak ontbijt je eraan, soms nog de lunch, het diner maar ook veel knutselwerk en administratie worden aan de eettafel gedaan. Er zijn vele soorten tafels waaruit je kan kiezen qua stijl, materiaal maar ook qua vorm. Je kan gaan voor een vierkante, een ronde, een langwerpige maar ook voor een eettafel ovaal. Ovale en ronde eettafels geen een vriendelijke uitstraling, maar er zijn nog meer voordelen. 

Eettafel ovaal heeft een vriendelijke vorm

De drang naar vriendelijkheid, gezelligheid en samen zijn in huis is groter sinds de epidemie. Ronde vormen staan er om bekend dat ze bijdragen aan meer gezelligheid en vriendelijkheid in huis vanwege de afronding. De organische vormen onderbreken namelijk de strakke lijnen in een huis en brengen het geheel meer in balans. De eethoek oogt dus vriendelijker als je kiest voor een eettafel ovaal. En daar komt bij dat het ook nog een keer vriendelijker is voor de kinderen, want die scherpe hoeken van eettafels kunnen best voor ongelukken zorgen. 

Keuken met eettafel

Er zijn voldoende zitplaatsen

Een ovale eettafel geeft altijd voldoende zitplaatsen. Als je gaat voor een ovaal exemplaar van 2 meter dan heb je voldoende ruimte voor 6 eetkamerstoelen. De zitplaatsen zijn ook afhankelijk van het model stoelen. Ga je voor kleinere stoelen dan kan je wel acht zitplaatsen kwijt namelijk. Een bijkomend voordeel is dat je elkaar goed kan zien vanaf alle hoeken, waardoor het eenvoudiger is om gesprekken te voeren zonder dat je om mensen heen hoeft te kijken. 

Eettafel ovaal zorgt voor voldoende doorloopruimte

Wil je voldoende doorloopruimte hebben rondom je tafel? Dan is een ovale eettafel een goede keuze. Want door de ronding in de eettafel heb je meer ruimte om er omheen te lopen. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte waarin je de tafel gaat plaatsen. In het midden is een ovale eettafel vaak breder dan een gemiddelde tafel waardoor je dus ook een iets bredere ruimte nodig hebt. Ook kan je dit type tafel niet strak tegen de muur aan zetten, juist omdat je dan zitplaatsen mist. 

Je kan dus om meerdere redenen kiezen voor een eettafel ovaal. Heb je een ruimte waarin je een vriendelijke vorm wilt gebruiken? Dan is dit een ideale keuze, want juist doordat er veel rondingen zijn breekt het de rechte lijnen van een huis en van een kamer. Het geeft dus meer balans. Maar je hebt ook voldoende zitplaatsen waarmee je makkelijk kan variëren, terwijl je ook goed een gesprek kan voeren. Bij langwerpige en hoekige tafels moet je altijd om mensen heen praten, terwijl bij een ovale tafel je juist gemakkelijk langs elkaar heen kijkt. En tot slot heb je genoeg doorloopruimte, want dat is soms wat krap bij een rechte tafel. Dan moet je strak achter mensen langs en dat is niet altijd makkelijk. Een ovale eettafel is dan een uitkomst, juist omdat je dan net wat meer mogelijkheden hebt om je in de ruimte te bewegen achter de stoelen langs. Vind je ovaal toch niks? Bekijk hier onze collectie eettafels.

Geef een reactie