Het aanpakken van de badkamer

De badkamer renoveren is vaak iets wat men vergeet, maar toch is dit de ruimte die na een bepaalde tijd mee moet gaan met de tijd. Het maakt niet uit wat voor woning je hebt alle badkamers zijn ooit wel eens aan vervanging toe. De badkamer is dan wel een kleine ruimte in het huis, maar bij een renovatie moeten er wel veel beslissingen worden gemaakt. In dit artikel vind je tips die je helpen bij het renoveren van je badkamer, waar je aan moet denken en wat er bij komt kijken. 

Ventilatiesysteem

Een van de belangrijkste dingen is een goed ventilatiesysteem. Ook al is de ventilatie enorm belangrijk in de badkamer, toch wordt die te vaak nog vergeten. In de badkamer ontstaat namelijk onwijs veel vocht die moet kunnen worden afgevoerd, zodat de badkamer langer mee gaat. Zo kan je kiezen voor een buisventilator, het vocht wordt dan via de buis afgevoerd en zorgt voor ventilatie in de badkamer. Daarnaast is er ook een optie om te kiezen voor een buisventilator met timer, deze kan je vooraf instellen dat die aangaat op bepaalde tijden als je bijvoorbeeld elke ochtend om dezelfde tijd gaat douchen. 

Bekijk de badkamer vanaf een afstand

Hoe mooi het ook is om de hele badkamer te vervangen, soms is dat niet nodig, omdat er bijvoorbeeld in de tussentijd al iets was vervangen of omdat gewoonweg het niet nodig is. In sommige gevallen zijn de tegels wel aan vervanging toe, maar het meubilair niet of andersom. 

Ga zelf aan de slag

Wanneer je duidelijk voor ogen hebt wat er aangepakt moet worden, dan kan je ook kijken waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo kan je je badkamer zo goedkoop mogelijk renoveren. 

Geef een reactie