Krijg antwoord op al uw kookvragen met deze geweldige tips

Sommige mensen voelen zich geïntimideerd door koken, vooral als er al een ervaren kok in de familie is. De waarheid is dat iedereen een goede kok kan zijn met de juiste kennis en de wil om te leren. Lees de volgende tips over koken als je wat hulp in de keuken nodig hebt.

Als je bouillon maakt, maak er dan veel van. Bewaar het dan in een plastic zipzak, dateer het en vries het in. Zo kun je het eruit halen als je een soep wilt maken. Je kunt het gebruiken om groenten in te koken. Een voorraadje in de vriezer maakt het bereiden van gezonde maaltijden een stuk gemakkelijker.

Maak soepbouillon in grote hoeveelheden. Soepbouillon kan in veel verschillende recepten gebruikt worden. Als je er een keer een grote portie van maakt, is het gemakkelijk te bewaren voor later gebruik. Doe het gewoon in afsluitbare zakjes. Leg ze in de vriezer en ontdooi ze als je ze nodig hebt.

Gebruik een stevige plastic zak met ritssluiting om de panresten van elkaar te scheiden. Giet na het braden van het vlees de panresten in een plastic zak met ritssluiting. Laat het vet naar de bovenkant stijgen. Knip voorzichtig een van de onderste hoeken van de zak af en giet er de vetvrije bouillon uit. Het vet blijft in de plastic zak, en je hebt een mooie bouillon als basis voor jus of een saus.

Zorg ervoor dat je gebakken vis vochtig en mals is door “en papillote” te koken. Dit is een Franse techniek die verwijst naar vis die in een pakketje van perkamentpapier gebakken is. Leg de vis en de groenten van je keuze in het midden van een groot stuk perkamentpapier. Breng de randen van het papier naar elkaar toe, vouw strak om een afsluiting te vormen, en bak op 450 graden gedurende 10 tot 15 minuten. De vis en groenten zullen in het pakketje stomen, waardoor ze vochtig en mals blijven en het een smakelijk, gezond gerecht wordt. (Opruimen is net zo gemakkelijk – gooi het papier na het eten gewoon weg!)

Keukengerei

Een van de dingen waar je veel geld aan moet uitgeven is je keukengerei, potten en pannen, en andere uitrusting. Dit zijn heel waardevolle investeringen omdat ze als basis dienen voor al je kookwerk. Je wilt de levensduur van deze gereedschappen zo lang mogelijk verlengen. Koken gaat zoveel gemakkelijker als je keukengerei en -uitrusting van hoge kwaliteit gebruikt. Als liefhebbers van koken is een rijstkoker onmisbaar in de keuken. Op basis van een aantal tests zijn hier de beste rijstkokers van 2021.

Zorg ervoor dat je je specerijen op de juiste plaats bewaart. Veel mensen bewaren hun specerijen boven het fornuis of in de buurt van een lichtbron. Om ze vers te houden bewaar je ze op een droge, donkere plaats die koel is. Ook vochtigheid kan specerijen vernietigen, dus houd rekening met deze factoren.

Als je veel moeite hebt met koken, schrijf je dan samen met een vriend in voor een kookcursus. Hier leer je niet alleen de recepten die je wilt, maar ook de technieken om je vaardigheden als kok te maximaliseren. Dit zal een belangrijke vaardigheid zijn om de rest van je leven te gebruiken.

Bewaar je kaas in de koelkast, goed verpakt in plastic, en uit de buurt van lucht. Dit zal helpen schimmel weg te houden. Een beetje schimmel is niet schadelijk voor kaas, maar een overmaat aan schimmel is gevaarlijk om te consumeren. Het zal ook zeker de kwaliteit van je kaas aantasten.

Zoals eerder gezegd, kan iedereen een goede kok zijn met de juiste informatie. Laat je niet intimideren door anderen, door de tips in dit artikel op te volgen kun je je kookkunst verbeteren en je meer op je gemak voelen in de keuken. Als je de wens hebt om je te verbeteren dan zijn deze tips een goed begin.

Geef een reactie